Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

  

Header

ORGANIZAREA UNUI PROGRAM DE FORMARE A STUDENTILOR LA DREPT CA TRAINERI IN VEDEREA PROMOVARII EDUCATIEI JURIDICE IN SCOLI SI LICEE

 

Centrul de Drepturile Omului și Migrație din cadrul Universității Româno-Americane a organizat un program de formare a studenților ca traineri în vederea promovării educației juridice în școli și licee.
În data de 4 martie 2016, 58 de participanți - studenți și absolvenți ai unei facultăți de drept din România, ca urmare a participării la primul ...curs de formare ținut de jud. Cristi Danilet, membru al Consiliului Superior al Magistraturi și autor al cărții „Educație juridică pentru liceeni. Ghid practic despre drepturi și justiție”, au primit diploma ”Metode și tehnici de predare a educației juridice în școli și licee”. Formarea participanților va continua pe parcursul lunii martie cu sprijinul altor actori implicați în mișcarea națională privind promovarea educației juridice în școli. În data de 18 martie, pregătirea studenților va fi cu Marisa Mac Isaac – Rule of Law Officer la Ambasada Statelor Unite, iar în 25 martie cu Katalin Kibedi - procuror, fost Secretar de stat in Ministerul Justitiei si Alexandra Carmen Lancranjan - președinte LiderJust, procuror și formator la Institutul Național al Magistraturii. Pentru detalii privind formarea studentilor o puteti contacta pe Andra Eftimie, avocat (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).
Aceste activități fac parte din cadrul mișcării naționale privind promovarea educației juridice în școli, inițiată de Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Educației Naționale, implementată prin proiecte ale unor organizații non-guvernamentale precum: Centrul Român de Politici Europene, LiderJust, Asociația Studenților la Drept din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, American Councils for International Education, Consiliul Național al Elevilor, Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică, Voci pentru Democrație și Justiție.

 

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.
Află mai multe Accept!