Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

1

S-a lansat a II-a ediție a concursului - Site editia a II-a

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

(26 iunie 2015)

Ref.: Premiere - Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație

În perioada 22-25 iunie 2015 Centrul de Drepturile Omului și Migrație din cadrul Universității Româno-Americane a organizat primul concurs național în acest domeniu. Competiția a reunit 54 de studenți români provenind de la 14 facultăți din marile centre universitare naționale, precum și din străinătate. Concursul fost organizat cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite, Ambasadei Germaniei, Ambasadei Olandei, Ambasadei Israelului la București, al Înaltului Comisariat ONU pentru Refigiați - Reprezentanța în România și al Sky Center mai mult...

 

Premii

Prima ediție a Concursului Național de Drepturile Omului și Migrație va avea loc în perioada 22 - 25 iunie, București. Se vor acorda 24 de burse și 4 premii în valoare totală de 5.000 lei. Premii speciale sunt oferite de: UNHCR Reprezentanta în România, Ambasada Statelor Unite, Ambasada Germaniei, Ambasada Olandei, Ambasada Israelului la București și Sky Center.
Concursul este organizat de Centrul de Drepturile Omului și Migratie și are ca obiectiv general încurajarea studenților și masteranzilor interesați de dezvoltarea aptitudinilor practice de a se implica în identificarea și soluționarea unor probleme juridice de drepturile omului și migrație, într-un mediu simulat. Concursul promovează valorile etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea, munca în echipă și comunicarea interpersonală. Probele Concursului au caracter științific, aplicativ, socio-educativ și juridic.

TEMELE CONCURSULUI vor viza aspecte generale de încălcare a drepturilor omului, precum și probleme juridice practice referitoare la:

- migrație (drepturile solicitanților de azil și refugiați);

- nediscriminare;

- drepturile persoanelor cu dizabilități;

- transparență, anti-corupție și responsabilitate socială.

 

PARTICIPAREA LA CONCURS vizează parcurgerea următorilor pași:

  1. înscrierea la Concurs a persoanelor interesate se face prin completarea formularelor prevăzute la secțiunea Înscriere și transmiterea lor, în original, organizatorilor (15 mai – 20 iunie);
  2. parcurgerea individuală a pregătirii online prin consultarea materialelor didactice și a bibliografiei recomandate (15 mai – 22 iunie);
  3. 24 de persoane înscrise în grupul țintă vor primi burse de participare la faza a doua a Concursului. Bursele constau în acoperirea cheltuielile de transport, cazare și masa ale participanților, în funcție de nevoile acestora;
  4. etapa practică a Concursului are loc în București și se întinde pe o perioadă de 4 zile (22-25 iunie);
  5. toți participanții vor primi diplome, 10 participanți vor primi premii în cărți și 4 participanți vor primi premii în bani în valoare totală de 5.000 lei (25 iunie).

 

Organizat de

 Logo

In parteneriat cu

crj-ro-fara fundal-png mic

 

jrs

jrs

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.
Află mai multe Accept!