Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

  

Header

Contact

Centrul de Drepturile Omului și Migrație

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.,

Adresă: Universitatea Româno-Americană, Bd-ul Expoziției nr. 1B, etaj 2, sala 223

 

 

Silvia TĂBUȘCĂ - Director al Centrului de Drepturile Omului și Migrație

   
Silvia Maria Tăbușcă este lector doctor la Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane, director al Centrului de Drepturile Omului și Migrație, și fellow, cu studii postdoctorale, al Academiei Române din București. Silvia are o experiență de peste zece ani în domeniul protecției internaționale și regionale a drepturilor omului, cu expertiză în materia nediscriminării și, recent, în domeniul migrației și al traficului de ființe umane. Silvia este recunoscută ca fiind un bun consultant (colaborând, în prezent, cu Milieu Ltd.) și un expert independent, lucrând în numeroase proiecte naționale și internaționale.
Înainte de a se alătura echipei Universității Româno-Americane, Silvia a lucrat la Ministerului Justiției, fiind consilier personal, și în cadrul Misiunii Permanente a României la ONU - New York, ca expert în domeniul drepturilor omului. Din 2010, Silvia activează ca mediator, fiind specializată în negociere (PON/Harvard) și în luarea rapidă și eficientă a deciziilor (POJ/Yale).

Mai Mult
 
Georgiana IORGULESCU – Director al Centrului de Resurse Juridice (Partener al CDOM)
   
  

Georgiana PASCU – Coordonator al Clinicii juridice: Dreptul persoanelor cu dizabilități intelectuale instituționalizate (CV)

 

 Din 1998, Georgiana Pascu este implicată în procesul de monitorizare a reformei sistemului de protecţie a copilului. Din 2003, este Managerul Programului, “Pledoarie pentru demnitate” /”Advocate for dignity”, la Centrul de Resurse Juridice, un program de observare a modului în care sunt respectate drepturile copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi privaţi de libertate în instituţiile de asistenţă socială şi medicală.

 Spune despre activitatea ei ca este una dintre iniţiativele singulare în România, constând în principal în culegerea de informaţii pe baza vizitelor inopinate în centrele în care a flă copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi mintale, furnizarea de informaţii şi consiliere pentru respectarea drepturilor omului şi documentarea cazurilor de tratamente rele, inhumane şi degradante. Alături de organizaţia în care activează, militează pentru respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi mintale instituţionalizate.

 Georgiana are viziunea unei ţări în care tineri precum Valentin Câmpeanu nu vor mai deceda în condiţii suspecte în instituţii ale statului şi vor avea fi susţinuţi în protejarea drepturilor lor în comunitate. Cazul tânărului Valentin Câmpeanu a fost documentat de programul Pledoarie pentru demnitate în februarie 2004 într-un Spital de psihiatrie şi măsuri de siguranţă maxime. În iunie 2014, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului dă câstig de cauză CRJ şi admite plângerea CRJ în numele lui Valentin Câmpeanu c. României, fiind astfel primul caz admis de CEDO http://www.crj.ro/Centrul-de-Resurse-Juridice-pentru-Valentin-Campeanu-vs-Romania.

Mai Mult

  

Delia NIȚĂ – Coordonator al Clinicii juridice: Combaterea discriminării

   
  

Radu NICOLAE – Coordonator al Clinicii juridice: Integritate publică și responsabilitate socială

   Radu Nicolae este director de program la Centrul de Resurse Juridice și cadru didactic asociat la Facultatea de Știinte Politice din cadrul SNSPA (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative), unde predă cursul de „Corupţie şi politici publice anticorupţie". Licenţiat în Stiinţe Politice (2003), Radu a finalizat un program de master în Politici Publice (2005) şi un program doctoral în Ştiinţe Politice (2010). Radu a publicat mai multe articole în volume ştiinţifice din ţară şi străinătate, iar editura Polirom i-a publicat, în anul 2010, volumul “Coruptia și politicile anticoruptie”. Radu lucrează de aproape 10 ani în proiecte de implicare democratică şi este consultant şi expert în diverse proiecte derulate în România şi străinătate.
  

Ștefan LEONESCU – Coordonator al Clinicii juridice: Dreptul migrației

   

Ștefan este absolvent de științe juridice și științe tehnice, specializat în domeniul drepturilor omului, al dreptului internațional umanitar și al refugiaților. A colaborat cu principalele organizații implicate în asistența imigranților în România, oferind consultanță juridică directă și având contribuții deosebite în activități de advocacy. Ștefan a coordonat proiecte naționale și internaționale, contribuind la editarea mai multor publicații în domeniu. A fost implicat în dezvoltarea rețelelor de interpreți și avocați la nivel național, precum și în formarea studenților prin intermediul activităților de clinică juridică. 

  

Claudiu SEUCAN – Coordonator al Programului de Drept Constituțional

   
Claudiu Seucan este notar public, arbitru pe lista Curții de arbitraj comercial internațional de pe lângă Camera de comerț și industrie a României și lector universitar la Facultatea de Drept a Universității Romano-Americane, predând, în prezent, disciplina „Drept constituțional și instituții politice”.
Claudiu și-a început activitatea profesională în 1996, ca avocat, ocupând ulterior mai multe funcții publice, precum Consilier personal al Primului-ministru în cadrul Guvernului României, Secretar de Stat în Ministerul Justiției, Consilier al Președintelui Camerei Deputaților – Parlamentul României.
Claudiu este doctor în drept din anul 2006, absolvent al Colegiului Național de Apărare în 2002 și al Facultății de Drept în 1996.
  
Anca BĂLĂȘOIU
 Anca Balasoiu  

Anca Bălășoiu este avocat, membru al Baroului Bucureşti din anul 2008, iar din 2010 este avocat titular al propriului cabinet de avocatură, desfăşurându-şi activitatea ca avocat pledant cu precadere în domeniul dreptului penal şi al dreptului comercial.

Din anul 2007, este cadru didactic la Facultatea de Drept a Universităţii Româno – Americane, fiind asistent universitar titularizat în drept roman şi drept comercial. De asemenea, lucrează ca expert în cadrul Centrului pentru Drepturile Omului şi Migraţie al aceleaşi universităţi. Formarea sa profesională a inclus multiple stagii de pregătie la nivel naţional şi internaţional, precum şi stagii de predare în universităţi din străinătate. Anca este doctor în știinţe juridice – ordine publică şi siguranţă naţională, cercetarea sa doctorală axându-se pe problematici de criminalitate şi victimologie feminină. Ulterior finalizării studiilor doctorale, desfăşoară activităţi de cercetare în domeniile drepturilor omunului, nediscriminării, traficului de persoane şi eticii profesionale în sistemele juridice, fiind implicată ca expert în mai multe proiecte naţionale şi internaţionale. Este membru al European Network for Clinical Legal Education (ENCLE) şi al Global Alliance for Justice Education (GAJE).

Mai Mult

  
Iulian IONIȚĂ
   

Iulian Ioniță este lector universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității Româno-Americană, expert drepturile omului în cadrul Centrului pentru Drepturile Omului și Migrație și cercetător asociat la Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române.

Iulian are o experiență îndelungată, de peste 15 ani, și în domeniul protecției drepturilor omului, și este recunoscut ca fiind un bun avocat, activând cu precădere în domeniul dreptului penal, ca avocat titular al cabinetului de avocatură care îi poartă numele.

Iulian este doctor în Drept, cercetarea doctorală axându-se pe probleme de criminalitate informatică dar și aspecte care privesc drepturile omului în context, cercetare pe care o continuă în prezent, fiind cercetător post-doctoral la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Expertiza în domeniu l-a recomandat pe Iulian ca trainer în cadrul unor conferințe/stagii de formare pentru magistrați organizate de Institutul Național al Magistraturii, Curtea de Apel Craiova și Tribunalul Gorj.

Formarea sa profesională a inclus și multiple stagii de pregătire la nivel național și internațional.
Mai Mult
  
Florian COMAN
   
  
George MĂGUREANU
   
  
Ramona OMET
   Mai Mult
 
Eliza CHIRILĂ
 Anca Balasoiu

 

Eliza Chirilă are 24 de ani și în prezent este Director Național al Consiliilor Americane pentru Educație Internațională (American Councils for International Education, Filiala România). Eliza urmează studiile masterale în Drept și Relații Internaționale la Facultatea de Drept a Universității Româno- Americane și a absolvit anterior facultatea de Drept în calitate de șef de promoție. Ariile ei de interes sunt cele legate de politici de tineret, drept internațional, educație și comunicare. La Consiliile Americane, în calitate de reprezentant al României, Eliza lucrează cu prioritate la implementarea programului Future Leaders Exchange Program pentru liceenii români, dar coordonează și întreaga dezvoltare a portofoliului de activități.


 Interesul ei pentru zona politicilor publice de tineret și pentru Uniunea Europeană au adus-o în poziția de expert privind dialogul structurat cu tinerii, în cadrul Forumului Tinerilor din România în perioada 2014-2015. La Forumul Tinerilor, Eliza a coordonat Rețeaua Națională de Ambasadori ai Dialogului Structurat cu TINErii, dar și Caravana Națională cu același subiect, organizând dezbateri în 17 județe diferite, în mediul rural și urban, între autoritățile locale și peste 2.000 de tineri. Anterior, Eliza a fost Delegat de Tineret al României la ONU pentru mandatul 2013-2014, președinte al Clubului Studenților din Universitatea Româno-Americană, Vicepreședinte al Uniunii Studenților din România, dar și reprezentant al României la numeroase evenimente europene și internaționale. La acest moment, Eliza activează și în cadrul Global Shapers Bucharest Hub, alături de tineri profesioniști din varii domenii de activitate și este unul dintre co-autorii volumului „România Noului Val.”

  
Alexandra ENACHE
 Anca Balasoiu

 Alexandra este Referent de specialitate Marketing în cadrul Departamentului de Comunicare si PR din Universitatea Româno-Americană, fiind, de altfel, absolventă a acestei Universități, atât la nivel de studii de licență, cât și la nivel de studii de masterat. Activitățile sale curente includ organizarea de evenimente interne, promovarea Universității, diseminarea informațiilor cu privire la activitățile și proiectele Universității în mediul online și offline, precum și realizarea de materiale promoționale grafice, crearea și mentenanța platformelor web URA. De asemenea, Alexandra este Redactor-Șef ”Performance” - Revista Studentului URA, publicație ce este încă din 2009 vocea studenților din campusul Universității Româno-Americane. Ariile sale de interes sunt legate de comunicare, relația cu studenții, leadership și management de proiecte, însă întotdeauna a manifestat un vădit interes în problematica drepturilor omului și în domeniul dreptului în general.

Mai Mult

  
Mihaela ACHIMESCU
 

 


Mai Mult

  

 

Centrul de Negociere şi Mediere

 Centrul Tehnologia

Informatiei

 Centrul Piete Financiare

si Burse

 Centrul Oratorie si

Dezbateri

Urmăreşte îmbinarea noţiunilor teoretice cu dezvoltarea abilităţilor practice ale cursanţilor, în acest sens vom apela la cei mai buni traineri şi specialişti în domeniile de interes, precum şi la ...

Mai mult...

 Are ca scop dezvoltarea aptitudinilor studenților în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, stimulându-i pe aceștia să aplice cunoștințele teoretice dobândite pentru rezolvarea unor aplicații practice.

Mai mult...

 Misiunea Centrului de Piețe Financiare Interne și Internaționale este de a promova educaţia şi cercetarea științifică prin dezvoltarea parteneriatul între mediul academic și actorii cheie implicați...

Mai mult...

 Ne propunem sa va invatam sa dezbateti. De ce sa dezbateti?

1. Majoritatea celor care iau in serios activitatea de dezbateri nu vor avea dificultati la angajare la finalul facultatii.

Mai mult...

 

Centrele sunt parte a Proiectului POSDRU/156/1.2/G/132920 „ȘCOALA PRACTICĂ: Inovare în învățământul superior și succes pe piața muncii”.

http://scoalapractica.rau.ro/

 

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.
Află mai multe Accept!