Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

  

Header

Login

Grupul de excelenta

GRUPUL DE EXCELENȚĂ al Centrului de Drepturile Omului și Migrație se adresează studenților interesați de activități practice de tipul „learning by doing”. Selectarea studenților se face în funcție de interesul acestora pentru activitățile Centrului și pe baza meritelor academice deosebite.

Apartenența la GRUPUL DE EXCELENȚĂ oferă studenților posibilitatea de a învăța dreptul aplicându-l, implicându-se în proiecte derulate de Centrul de Drepturile Omului și Migrație în parteneriat cu ambasade, ONG-uri, instituții naționale și internaționale, precum și companii care activează în acest domeniu.
 
 
Elena ASAFTEI - Universitatea Titu Maiorescu

Câștigătoare a premiului "Disability Rights", oferit de Ambasada Israelului

 Elena Asaftei

quotation marks1În perioada 26-29 octombrie 2015 am avut deosebita plăcere de a participa la Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație, concurs în urma căruia echipei din care am făcut parte (alături de Maria Bandrabur și Alexandra Corciova) i-a fost acordat premiul "Disability Rights", oferit de către Ambasada Israelului. 

Concursul a fost unul constructiv și util, oferindu-mi posibilitatea însușirii unor noi cunoștințe teoretice și practice.quotation marks2

 

Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație - Ediția II

 
Maria-Cristina BANDRABUR - Universitatea București
Câștigătoare a premiului "Disability Rights", oferit de Ambasada Israelului
 Maria Bandrabur

quotation marks1Participarea la Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație a constituit pentru mine o oportunitate de a înțelege, din perspectivă juridică, chestiuni de maximă actualitate precum aspecte referitoare la securitatea regională și provocările migrației sau anticorupția și statul de drept. Activitățile desfășurate în cadrul Concursului m-au făcut să înțeleg importanța garantării drepturilor omului oricărui persoane și cum acestea pot exercita o influență semnificativă asupra modului în care poate evolua o societate democratică.

Astfel, am avut ocazia să învăț multe aspecte teoretice și practice de la profesioniștii pe care i-am întâlnit în cadrul Concursului, oameni interesanți și de succes, întregul proiect desfășurând-se într-un mod interactiv, iar competiția fiind pe măsură.quotation marks2

 

Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație - Ediția II

 

Silvia BRĂTILĂ - Universitatea București
Câștigătoare a premiului "The Rights of Migrants", oferit de Ambasada Republicii Federale Germania
 Silvia bratila

quotation marks1În plus față de informațiile teoretice asimilate, consider că aportul principal al participării la Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație l-a reprezentat posibilitatea de a interacționa cu practicieni din domeniu, care au oferit o imagine completă a aplicării concrete a textelor legale. Astfel, dar și în urma exercițiului practic de reprezentare a uneia dintre părți în procesul simulat, am descoperit cât de important este să cunosc procedurile prin care și cazurile în care e posibilă contestarea unor acte administrative nelegale sau care nu respectă drepturi individuale și impactul pe care îl poate avea în societate adoptarea unei atitudini proactive de către cei care dețin aceste cunoștințe.quotation marks2

 

Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație - Ediția II

 
Eliza CHIRILĂ - Universitatea Româno-Americană

Expertă în cadrul proiectului "ȘCOALA PRACTICĂ: Inovare în învățământul superior și succes pe piața muncii"

 Silvia bratila

Eliza Chirilă are 24 de ani și în prezent este Director Național al Consiliilor Americane pentru Educație Internațională (American Councils for International Education, Filiala România). Eliza urmează studiile masterale în Drept și Relații Internaționale la Facultatea de Drept a Universității Româno- Americane și a absolvit anterior facultatea de Drept în calitate de șef de promoție. Ariile ei de interes sunt cele legate de politici de tineret, drept internațional, educație și comunicare. La Consiliile Americane, în calitate de reprezentant al României, Eliza lucrează cu prioritate la implementarea programului Future Leaders Exchange Program pentru liceenii români, dar coordonează și întreaga dezvoltare a portofoliului de activități.

 

 
Oana - Maria CHIRIȚĂ - Universitatea Româno-Americană

Câștigătoare a premiului "Respect for the Rule of Law", oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii

 Maria Chirita

quotation marks1Înscrierea la acest concurs a fost motivată de interesului meu pentru drepturile omului și dorința de a lucra cu profesioniști și studenți de la cele mai bune Universități din țară.
Pe parcursul celor 4 zile de cursuri și probe practice, experții ne-au oferit șansa de a explora dreptul și de a-l interpreta până la limitele sale extreme.
În consecință, recomand călduros acest concurs care testează abilitățile de asimilare a informației într-un timp foarte scurt și de identificare a unor soluții la probleme juridice practice. Mulțumesc organizatorilor și mult succes tuturor!quotation marks2

 

Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație - Ediția I

 
Ana COJOCARU - Universitatea București

Câștigătoare a premiului „Bene Merenti”, oferit de Universitatea Româno-Americană celei mai bune
echipe în cadrul concursului
Câștigătoare a premiului „Respect for the Rule of Law”, oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii;
Câștigătoare a premiului "Eradication of Organised Crime", oferit de Ambasada Regatului Unit
al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

 ana cojocaru

quotation marks1Pentru mine, Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație a fost o oportunitate minunată de a aprofunda domenii juridice extrem de relevante la nivel național și internațional – de la drepturile speciale ale unor categorii de persoane vulnerabile, până la probleme practice ținând de securitate, anticorupție și stat de drept. Dobândirea acestor cunoștințe teoretice a fost dublată de o etapă practică extrem de intensă, care ne-a testat capacitatea de a înțelege și aplica dreptul inova, totul desfășurându-se sub supervizarea unor veritabili profesioniști.quotation marks2

 

Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație - Ediția II

 
Alexandra CORCIOVA - Universitatea Titu Maiorescu

Câștigătoare a premiului "Disability Rights", oferit de Ambasada Israelului

 Alexandra Corciova

quotation marks1Participarea la acest Concurs mi-a oferit ocazia să întâlnesc tineri dornici de a se dezvolta profesional și practicieni care ne-au ajutat să înțelegem că doar cu pasiune, cunoștințe, muncă și seriozitate vom ajunge să apărăm corespunzător drepturile fundamentale într-o societate democratică. Frumusețea acestui concurs a constat în faptul că, după două zile de cursuri intensive, am fost supuși unor probe practice care ne-au permis să aplicăm cunoștințele teoretice asimilate și să soluționăm problemele juridice identificate.

Recomand cu multă încredere participarea la Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație!quotation marks2

 

Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație - Ediția II

 
 
Maria-Camelia ENACHE - Universitatea Româno-Americană

Câștigătoare a premiului "The Rights of Migrants", oferit de Ambasada Republicii Federale Germania

 Camelia Enache

quotation marks1Participarea la acest concurs m-a ajutat să acumulez o multi- tudine de informații noi în cele două zile de cursuri intensive susținute de profesioniști în domeniile acoperite de acest eveniment: migrație, anticorupție și protecția grupurilor vulnerabile.
Concursul a avut un rol important în formarea mea profesională, făcând trecerea de la teorie la practică. Astfel, ultima etapă a concursului mi-a dezvoltat abilitatea de argumentare și contra-argumentare, o însușire indispensabilă pentru viitorii specialiști ai dreptului.
Recomand cu toată convingerea înscrierea la acest concurs!

quotation marks2

 

Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație - Ediția I

Andreea LUCACI - Universitatea București

Câștigătoare a premiului "The Rights of Migrants" oferit de Ambasada Republicii Federale Germania

 Andreea Lucaci

quotation marks1Ceea ce a fost într-adevăr provocator în cadrul Concursului Național de Drepturile Omului și Migrație nu a fost natura inedită a subiectelor puse în discuție pe parcursul desfășurării competiției, ci chiar structura lui. Obișnuită cu traiectoria uzuală pe care o urmează un concurs de procese simulate, am fost plăcut surprinsă de elementele noi pe care le-a adus acest concurs în plan structural și academic, începând cu prelegerile susținute de adevărați profesioniști în domeniul drepturilor omului și al migrației, continuând cu evaluarea efectivă a participanților printr-un test de tip grilă, la care s-a alăturat și un discurs pe o temă aleasă, și încheind cu desfășurarea complet originală a proceselor.quotation marks2

 

 Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație - Ediția II

 
Eveline MĂRĂȘOIU - SNSPA

Câștigătoare a premiului „Bene Merenti” a fost oferit de Universitatea Româno-Americană celei mai bune
echipe în cadrul concursului;
Câștigătoare a premiului „Respect for the Rule of Law” oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

 Evelina Marasoiu

quotation marks1Participarea la Concursul de Drepturile Omului și Migrație a reprezentat un prilej deosebit pentru a mă dezvolta profesional. Am întâlnit persoane minunate – profesioniști ai dreptului de la care am învățat foarte multe lucruri practice și de la care voi învață în continuare, precum și prieteni. 

Atât în timpul cursurilor, cât și în timpul probelor practice din cadrul Concursului am avut posibilitatea de a-mi îmbogăți cunoștințele juridice, învățând lucruri noi și valorificând la maximum cunoștințele dobândite anterior. Însă, poate cel mai important este faptul că această provocare m-a ajutat sa îmi depășesc limitele, să îmi doresc mai mult și să reușesc asta. Le mulțumesc organizatorilor!quotation marks2

 

Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație - Ediția II

 

Bogdan MIHAIL - Universitatea A.I.Cuza
Câștigător al premiului "The Rights of Migrants", oferit de Ambasada Republicii Federale Germania
 Mihail Bogdan

quotation marks1În perioada 26-29 octombrie am participat la Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație, participare care s-a dovedit a fi foarte productivă. Astfel, am avut ocazia să îmi înțeleg anumite aspecte de drept internațional, precum și să învăț mai multe despre cadrul legislativ din România privind domeniul drepturilor omului, transparenței și al anticorupției. De asemenea, am avut posibilitatea de a avea o perspectivă comparată asupra sistemului educațional pentru copiii cu dizabilități din SUA  și România.
În ultimele 2 zile a avut loc proba practică în cadrul căruia am putut verifica și valorifica cunoștințele acumulate pe parcursul Concursului, dar și anterior acestuia. Deși perioada de desfășurare a fost doar de 4 zile, aceasta reprezintă o experiență pe care aș recomanda-o tuturor studenților interesați de subiectul drepturilor omului, anticorupție sau stat de drept.quotation marks2

 

Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație - Ediția II

 
Maria Alina PETRE - Universitatea Titu Maiorescu

Câștigătoare a premiului „Equality for All” oferit de Ambasada Regatului Țărilor de Jos

 Alina Petre

quotation marks1Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație a deschis viziunea tuturor participanților cu privire la teme juridice de actualitate.

Pe aceasta cale doresc sa mulțumesc organizatorilor, profesioniștilor cu care am avut ocazia să lucrez pe parcursul Concursului, precum și tuturor celorlalți participanți pentru aceasta oportunitate și pentru faptul că au făcut ca tot evenimentul să se desfășoare ireproșabil. Recomand participarea la edițiile viitoare ale acestui Concurs oricărui student care este interesat de problematica abordată și care dorește să dobândească cunoștințe juridice noi, teoretice și practice. Succes!quotation marks2

 

Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație - Ediția II

 
Ioana Alexandra RĂPCEANU - Universtitatea A.I. Cuza din Iași

Câștigătoare a premiului "Respect for the Rule of Law", oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii
Câștigătoare a premiului "Bene Merenti", oferit de Universitatea Româno-Americană

 Alexandra Rapceanu

quotation marks1Participarea la acest concurs m-a ajutat să înțeleg mult mai bine o ramură a dreptului care, la prima vedere, pare simplă pentru     viitorii juriști.
Interacționând cu profesioniști din domeniul drepturilor omului  am realizat lipsa de cunoștințe cu privire la motivarea din spatele unor acțiuni, cât de ignoranți putem fi când vine vorba de lucruri cu care nu am intrat în contact, dar mai ales, cât de mult ar trebui să ne mai deschidem orizonturile în materia protecției drepturilor omului.quotation marks2

 

Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație - Ediția I

 
Mădălina Crina TRIF - Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj

Câștigătoare a premiului "The Rights of Migrants", oferit de Ambasada Republicii Federale Germania

 Madalina Trif

quotation marks1În vara acestui an am avut ocazia de a participa la Concursul de Drepturile Omului și a Migrației. A fost una dintre cele mai frumoase experiențe în urma căreia am acumulat multe informații noi și am cunoscut oameni minunați.
Cu toate că a fost o săptămână solicitantă, vă recomand cu cel mai mare drag înscrierea la acest concurs pentru a vă depăși limitele și pentru a putea răspunde singuri la întrebările legate de problemele cu care se confruntă Europa în această perioadă.quotation marks2

 

Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație - Ediția I

 
Mirela VIDIȘ-DUMITRIU - Universitatea Titu Maiorescu

Câștigătoare a premiului "Equality for All", oferit de Ambasada Regatului Țărilor de Jos
Câștigătoare a premiului "The Rights of Refugees", oferit de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați

 Mirela Vidis

quotation marks1Din perspectiva unui participant la prima ediție a Concursului     Național de Drepturile Omului și Migrație, recomand cu toată      încrederea înscrierea la viitoarele ediții. Cu siguranță, concursul îmbogățește nivelul de pregătire al fiecărui participant prin instruirea de către specialiștii din domeniu.
Parteneriatul constituit în vederea acordării premiilor reprezintă un punct forte al concursului și mulțumesc pe această cale reprezentanților UNHCR, Ambasada SUA, Ambasada Germaniei,    Ambasada Olandei, Ambasada Israelului, JRS România, Sky Center, etc. Mult succes!quotation marks2

 

Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație - Ediția I

Pentru informații suplimentare va rugăm să ne scrieți la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Vă așteptăm cu interes!
Coordonator: Silvia TĂBUȘCĂ
 
 

 

 

Centrul de Negociere şi Mediere

 Centrul Tehnologia

Informatiei

 Centrul Piete Financiare

si Burse

 Centrul Oratorie si

Dezbateri

Urmăreşte îmbinarea noţiunilor teoretice cu dezvoltarea abilităţilor practice ale cursanţilor, în acest sens vom apela la cei mai buni traineri şi specialişti în domeniile de interes, precum şi la ...

Mai mult...

 Are ca scop dezvoltarea aptitudinilor studenților în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, stimulându-i pe aceștia să aplice cunoștințele teoretice dobândite pentru rezolvarea unor aplicații practice.

Mai mult...

 Misiunea Centrului de Piețe Financiare Interne și Internaționale este de a promova educaţia şi cercetarea științifică prin dezvoltarea parteneriatul între mediul academic și actorii cheie implicați...

Mai mult...

 Ne propunem sa va invatam sa dezbateti. De ce sa dezbateti?

1. Majoritatea celor care iau in serios activitatea de dezbateri nu vor avea dificultati la angajare la finalul facultatii.

Mai mult...

 

Centrele sunt parte a Proiectului POSDRU/156/1.2/G/132920 „ȘCOALA PRACTICĂ: Inovare în învățământul superior și succes pe piața muncii”.

http://scoalapractica.rau.ro/

 

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.
Află mai multe Accept!