Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

  

Header

Programe

 

 

Drept constituțional                                       
 

 

Tempestad

Centrul de Drepturile Omului și Migrație (CDOM) din cadrul Universității Româno-Americane a sprijinit anual Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului – One World Romania. În cadrul acestei editii, CDOM a adoptat filmul "Tempestad” din secțiunea "Dreptate fără frică” are va rula in data de 13 martie la Union si in data de 19 martie la Elvire Popesco de la 20:30, conform Programului.
 


 


 

 Centrul de Drepturile Omului și Migrație dezvoltă Programul „Stoparea Traficului de Persoane” - 4P (Prevention, Protection, Prosecution and Partnership). Dezbaterile organizate în cadrul Programului au ca scop identificarea provocărilor cu care se confruntă principalii actori implicați în prevenirea și combaterea traficului de persoane sau protecția victimelor din România. La finalul celor 4 dezbateri vor fi constituite 4 grupuri de lucru în vederea unei mai bune cooperări și monitorizări a situației traficului de persoane în România. Participanții sunt încurajați să ia parte la dezbateri, respectând regulile Chatham House.

 

Evenimente organizate:

1 Educatie juridica pentru prevenirea traficului de persoane - 17 iunie, ora 10:00 în Sala Senatului

- Invitație

- Agenda(draft)

2 Realităti ale traficului de persoane în România - 11.11.2014

 

 

Coordonator: Silvia Tabușcă

Silvia Maria Tăbușcă este lector doctor la Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane, director al Centrului de Drepturile Omului și Migrație, și fellow, cu studii postdoctorale, al Academiei Române din București. Silvia are o experiență de peste zece ani în domeniul protecției internaționale și regionale a drepturilor omului, cu expertiză în materia nediscriminării și, recent, în domeniul migrației și al traficului de ființe umane. Silvia este recunoscută ca fiind un bun consultant (colaborând, în prezent, cu Milieu Ltd.) și un expert independent, lucrând în numeroase proiecte naționale și internaționale.
Înainte de a se alătura echipei Universității Româno-Americane, Silvia a lucrat la Ministerului Justiției, fiind consilier personal, și în cadrul Misiunii Permanente a României la ONU - New York, ca expert în domeniul drepturilor omului. Din 2010, Silvia activează ca mediator, fiind specializată în negociere (PON/Harvard) și în luarea rapidă și eficientă a deciziilor (POJ/Yale).

 

 

 

  American Day - 24 Februarie

 American Day - 6 Noiembrie

 

 

Coordonator: Claudiu Seucan

Claudiu Seucan este notar public și lector universitar la Facultatea de Drept a Universității Romano-Americane, predând, în prezent, disciplina „Drept constituțional și instituții politice”.
Claudiu și-a început activitatea profesională în 1996, ca avocat, ocupând ulterior mai multe funcții publice, precum Consilier personal al Primului-ministru în cadrul Guvernului României, Secretar de Stat în Ministerul Justiției, Consilier al Președintelui Camerei Deputaților – Parlamentul României.
Claudiu este doctor în drept din anul 2006, absolvent al Colegiului Național de Apărare în 2002 și al Facultății de Drept în 1996.

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrul de Negociere şi Mediere

 Centrul Tehnologia

Informatiei

 Centrul Piete Financiare

si Burse

 Centrul Oratorie si

Dezbateri

Urmăreşte îmbinarea noţiunilor teoretice cu dezvoltarea abilităţilor practice ale cursanţilor, în acest sens vom apela la cei mai buni traineri şi specialişti în domeniile de interes, precum şi la ...

Mai mult...

 Are ca scop dezvoltarea aptitudinilor studenților în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, stimulându-i pe aceștia să aplice cunoștințele teoretice dobândite pentru rezolvarea unor aplicații practice.

Mai mult...

 Misiunea Centrului de Piețe Financiare Interne și Internaționale este de a promova educaţia şi cercetarea științifică prin dezvoltarea parteneriatul între mediul academic și actorii cheie implicați...

Mai mult...

 Ne propunem sa va invatam sa dezbateti. De ce sa dezbateti?

1. Majoritatea celor care iau in serios activitatea de dezbateri nu vor avea dificultati la angajare la finalul facultatii.

Mai mult...

 

Centrele sunt parte a Proiectului POSDRU/156/1.2/G/132920 „ȘCOALA PRACTICĂ: Inovare în învățământul superior și succes pe piața muncii”.

http://scoalapractica.rau.ro/

 

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.
Află mai multe Accept!