Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

  

Header

Înțelegerea dizabilității în sfera drepturilor omului - de la cadrul conceptual la practica militantă

(21 octombrie, ora 12:00, Amf.1)

 

Madalina Turza

Pornind de la aceasta tema, vom incerca sa intelegem noua viziune asupra drepturilor copiilor cu dizabilitati, cu accent pe dreptul la educatie, din perspectiva Conventiei ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati. 
Este dizabilitatea o boala? Este o premisa legitima pentru segregare? Cum poate fi garantat dreptul la educatie al copiilor cu dizabilitati si cum poate acesta sa dobandeasca efectivitate, sunt cateva dintre intrebarile la care vom incerca sa raspundem impreuna.
In egala masura, vom incerca sa analizam modalitatile prin care un grup vulnerabil isi poate impune punctul de vedere la nivelul sociatatii, utilizand mecanismele statului de drept.
Madalina s-a nascut in 1978, în București și este absolventă a Facultații de Științe Politice în Limba Engleza din cadrul Universității București. A urmat studiile de masterat în domeniul Politologiei și, ulterior, în Drept Internațional Umanitar. În prezent este doctorand în Științele Comunicării în cadul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.
Are o experiență de aproximativ peste 12 ani în PR guvernamental și Afaceri Europene și si-a început cariera într-o organizație non-guvernamentală dedicată protecței și promovării drepturilor omului și, în special, a refugiaților.
Prin natura activităților desfășurate în acești ani, expertiza ei acoperă o arie destul de largă, care variază de la comunicare publică, comunicare politică, managemet de proiect, cooperare internațională, afaceri europene și, nu în ultimul rând, drepturile omului.
Activitatea pe care o desfășoara în prezent în cadrul CEDCD este o provocare personală și profesională, ale cărei motivații se regăsesc dincolo de o simplă opțiune de carieră
Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități este pentru Madalina o misiune.
O misiune in care crede.

Centrul de Negociere şi Mediere

 Centrul Tehnologia

Informatiei

 Centrul Piete Financiare

si Burse

 Centrul Oratorie si

Dezbateri

Urmăreşte îmbinarea noţiunilor teoretice cu dezvoltarea abilităţilor practice ale cursanţilor, în acest sens vom apela la cei mai buni traineri şi specialişti în domeniile de interes, precum şi la ...

Mai mult...

 Are ca scop dezvoltarea aptitudinilor studenților în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, stimulându-i pe aceștia să aplice cunoștințele teoretice dobândite pentru rezolvarea unor aplicații practice.

Mai mult...

 Misiunea Centrului de Piețe Financiare Interne și Internaționale este de a promova educaţia şi cercetarea științifică prin dezvoltarea parteneriatul între mediul academic și actorii cheie implicați...

Mai mult...

 Ne propunem sa va invatam sa dezbateti. De ce sa dezbateti?

1. Majoritatea celor care iau in serios activitatea de dezbateri nu vor avea dificultati la angajare la finalul facultatii.

Mai mult...

 

Centrele sunt parte a Proiectului POSDRU/156/1.2/G/132920 „ȘCOALA PRACTICĂ: Inovare în învățământul superior și succes pe piața muncii”.

http://scoalapractica.rau.ro/

 

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.
Află mai multe Accept!