Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

  

Header

Teme Clinici juridice

Temele care vor fi abordate la fiecare intalnire cu studentii:

1. Combaterea discriminării (miercuri, sala 223, 15:00-16:20):

- Stereotipuri, Prejudecăți, Discriminare (25 februarie);

- Cadrul legal și instituțional pentru combaterea discriminării (11 martie);

- Instrumente și standarde internaționale pentru combaterea discriminării (25 martie);

- Infracțiunile motivate de ură (8 aprilie);  

- Rolul juriștilor în procesul de schimbare pentru o societate incluzivă (29 aprilie).

2. Integritate publică și responsabilitate socială (miercuri, sala 223, 15:00-16:20):

- Transparența decizională, procesul politicilor publice, open data și accesul la informațiile publice (abilități practice de redactare de cereri de informații, de redactare de puncte de vedere privind proiectele de acte normative, de întelegere a mecanismelor administrative și politice de luare a deciziilor și modul legitim de influențare a acestor procese);Exercițiu de participare la o propunere de politică publică, strategie sau act normativ în domeniul eticii sau prevenirii corupției (studiu de caz pe o problemă de actualitate) (4 martie);

- Instrumente legale privind prevenirea corupției: avertizori de integritate, cod de etică, declarații de avere și de interese, conflicte de interese, incompatibilități, pantouflage. Exercițiu de elaborare a unei proceduri sau acordarea de consultanță unor persoane în baza cadrului legal (18 martie).

- Conformitatea în mediul de afaceri. Exercițiu privind raportarea nonfinanciară (1 aprilie).

- Managementul integrității, diagnoza corupției și analiza riscurilor și vulnerabilităților coruptiei. Exercițiu privind elaborarea unei analize de risc (22 aprilie).

3. Respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi mintale instituționalizate, private de libertate (joi, sala 223, 10:30-11:50):

4. Dreptul migrației (joi, sala 223, 10:30-11:50):

- Relevanța respectării principiului non-refoulment (nereturnarea) (5 martie);

- Cetațenia și apatridia (19 martie);

- Migrația și terorismul (2 aprilie)

- Mecanisme de protecție a drepturilor omului aplicabile migranților (23 aprilie).

 

La finalizarea activitatilor practice studentii vor primi atestate de participare si va exista posibilitatea incheierii de contracte de voluntariat.

Centrul de Drepturile Omului și Migrație din Universitatea Româno-Americană va invita sa luati parte la activitatile practice dezvoltate in cadrul celor 4 clinici juridice. Orice persoana interesata, care are calitatea de student/masterand la o universitatea acreditata din Romania se poate inscrie trimitand un e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

 

1-Clinici juridice

Centrul de Negociere şi Mediere

 Centrul Tehnologia

Informatiei

 Centrul Piete Financiare

si Burse

 Centrul Oratorie si

Dezbateri

Urmăreşte îmbinarea noţiunilor teoretice cu dezvoltarea abilităţilor practice ale cursanţilor, în acest sens vom apela la cei mai buni traineri şi specialişti în domeniile de interes, precum şi la ...

Mai mult...

 Are ca scop dezvoltarea aptitudinilor studenților în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, stimulându-i pe aceștia să aplice cunoștințele teoretice dobândite pentru rezolvarea unor aplicații practice.

Mai mult...

 Misiunea Centrului de Piețe Financiare Interne și Internaționale este de a promova educaţia şi cercetarea științifică prin dezvoltarea parteneriatul între mediul academic și actorii cheie implicați...

Mai mult...

 Ne propunem sa va invatam sa dezbateti. De ce sa dezbateti?

1. Majoritatea celor care iau in serios activitatea de dezbateri nu vor avea dificultati la angajare la finalul facultatii.

Mai mult...

 

Centrele sunt parte a Proiectului POSDRU/156/1.2/G/132920 „ȘCOALA PRACTICĂ: Inovare în învățământul superior și succes pe piața muncii”.

http://scoalapractica.rau.ro/

 

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.
Află mai multe Accept!